BASIN AÇIKLAMALARIHABERLERŞUBE AÇIKLAMALARIŞUBE HABERLERİ

BASINA VE KAMUOYUNA

DSİ 7.Bölge Müdürlüğünde 2006 Temmuz ayından itibaren Güvenlik Hizmetleri dışarıdan hizmet alımı yöntemiyle taşeron firmalar aracılığıyla yürütülmektedir.
Güvenlik Hizmetleri 2006 Temmuz-2010 Nisan yılları arasında Safari Özel Güvenlik Şirketi tarafından yürütülmüş olup daha sonra yapılan ihaleleri başka firmalar almıştır.
2006 Temmuz-2010 Nisan yılları arasında güvenlik hizmetlerini yürüten Safari Özel Güvenlik Şirketi  DSİ 7.Bölge Müdürlüğü güvenlik işinde çalıştırdığı işçilere bu süre sonunda iş akitlerinin fesih olduğunu resmi olarak bildirmiştir.


Bunun üzerine 13 güvenlik işçisi Safari Firmasından kıdem tazminatlarını talep etmiş, ancak firma işçilerin bu taleplerini red etmiştir. Kıdem tazminatı talepleri Safari Özel Güvenlik Şirketi tarafından red edilen 13 güvenlik işçisi bu kez haklarını hukuk yoluyla aramak üzere yargı yoluna başvurmuşlardır. Bu konudaki hukuki süreç halen devam etmektedir.
DSİ 7.Bölge Müdürlüğü güvenlik hizmetleri ihaleyi alan firmalar değişmiş olsa dahi başından itibaren yani 2006 Temmuz tarihinden itibaren bugüne kadar aynı güvenlik görevlisi işçiler tarafından yürütülmektedir.
Ancak, DSİ 7.Bölge Müdürlüğü tarafından son güvenlik hizmetleri ihalesi, tekrar Safari Özel Güvenlik Şirketi tarafından alınınca söz konusu firma kendisinden hukuk yoluyla kıdem tazminatı talebinde bulunan 13 güvenlik işçisiyle sözleşme yapmayacağını ifade ederek 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren bu kez 13 işçiyi DSİ güvenlik hizmetlerinde çalıştırmamıştır.
Yani; 2006 yılından bugüne kadar DSİ 7.Bölge Müdürlüğü güvenlik hizmetlerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan bu işçiler emeklerinin hakkı olan kıdem tazminatlarını hukuk yoluyla almak istedikleri için işten atılmışlardır.
Safari Özel Güvenlik Firması bu 13 güvenlik işçisine kıdem tazminatı için mahkemeye açtıkları davayı geri çekmeleri halinde kendilerine işbaşı yaptırılacağı yönünde ahlaksız teklif yapma cüretini göstermiştir. Yani bu insanları işten atma tehdidiyle en temel hakkı olan hukuksal hak aramalarından vazgeçmelerini istemiştir.
Burası derebeylik değildir, DSİ gibi köklü bir kuruluşta kimse at oynatmaya kalkamaz. Öncelikle bu personel DSİ’ye hizmet vermektedir ve bunların asıl işvereni DSİ’dir. Bu işçilerin DSİ’ye hizmet verdikleri 5,5 yıl boyunca hiçbir kusuru olmamışken sadece emeklerinin hakkını hukuk yoluyla aradıkları için işten atılmalarına DSİ 7.Bölge Müdürlüğü idaresi göz yumamaz. DSİ 7.Bölge Müdürlüğünü taşeronlar değil, DSİ’nin idarecileri yönetecektir. Bugüne kadar böyle olmuştur bundan sonra da böyle olacaktır.
DSİ 7.Bölge Müdürlüğünde hangi personelin çalışabileceğine, nerede nasıl çalıştırılacağına asıl işveren kuruluş olarak DSİ 7.Bölge Müdürlüğü idaresi karar verecektir. Bunun aksi asla kabul edilemez.
Emekçilerin hakkını aramaktan başka hiçbir suçları olmayan bu 13 işçi sahipsiz değildir.
Bizler, başta DSİ 7.Bölge Müdürlüğü çalışanları olmak üzere bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa, bu zulüme asla göz yummayacağız ve bu 13 güvenlik işçisi işlerine geri dönene kadar dönene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. DSİ 7.Bölge Müdürlüğü idaresinin de bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa ve bu zulüme göz yummayacağı inancıyla son olarak “Taşeron işçisi köle değildir”, “Bu Haksızlık Mutlaka Sonlanacaktır” diyor, kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz. 1 Şubat 2012
Nakif YILMAZ (TES-İŞ Şube Başkanı)
Müşfik Veysel ERDOĞAN (ESM Samsun Şube Başkanı)
Selahattin ÖZTÜRK (Enerji Bir Sen İl Başkanı)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir